Sins of a Solar Empire : Real-Time Strategy. Unrivalled Scale.
© 2003-2016 Ironclad Games Corporation Vancouver, BC. All rights reserved.
© 2006-2016 Stardock Entertainment

Sins Rebel Galaxy forge question

Planet Bonuses

By on June 16, 2014 2:27:51 PM from Stardock Forums Stardock Forums

casper289

Join Date 07/2012
0

Have added them in the editor. I have tried Always - Planet owner. Always- NoOwner

Ive tried placing them on home planets . Ive tried creating a new map to see if it was the map. I have limited to 3 bonuses. Ive used notepad to check for errors. I know its going to be something simple but i cant seem to figure it out. The map loads fine within 2 minutes, there just are no planet bonuses on my planets even after they are explored. If anyone has any incite please let me know how i can fix this. In north america if that makes a difference with the game coding.

Locked Post 10 Replies
Search this post
Subscription Options


Reason for Karma (Optional)
Successfully updated karma reason!
June 16, 2014 5:42:36 PM from Sins of a Solar Empire Forums Sins of a Solar Empire Forums

If you post the map code on pastebin you might have a better chance of someone figuring out what is wrong with it.

Reason for Karma (Optional)
Successfully updated karma reason!
June 17, 2014 1:04:00 AM from Stardock Forums Stardock Forums

http://pastebin.com/Wd3di2AK link to my maps notepad file

 

Reason for Karma (Optional)
Successfully updated karma reason!
June 17, 2014 2:58:32 AM from Sins of a Solar Empire Forums Sins of a Solar Empire Forums

/

Quoting casper289,

http://pastebin.com/Wd3di2AK link to my maps notepad file

 

Are these the three bonuses you tried?

item "Bonus:FW:FreeMarketSociety"
item "Bonus:FW:ModernSociety"
item "Bonus:FW:TrainingAcademy"

 

The FW in the name of these bonuses indicates they were added by the Forbidden Worlds DLC. If you do not have this DLC they will not appear, just like any Forbidden Worlds planets like Oceanic.

Reason for Karma (Optional)
Successfully updated karma reason!
June 17, 2014 3:37:09 AM from Sins of a Solar Empire Forums Sins of a Solar Empire Forums

Hmm, that's weird. When I load that map in the dev exe (I have all DLCs) it says:

GalaxyGenerator-AddScenarioPlanetItem Error: Unsupported EntityRef found for 'PlanetBonusTrainingAcademy'.

But then the 1st player's homeworld shows up all 3 bonuses (listed by GoaFan77 above) working correctly for me. Training Academy in particular grants +6 tac and +1 SB slots as expected.

The printed/load errors are caused by lines 700-706 which have a stray entity (not a planet) with a TrainingAcademy and similarly by lines 1372-1383 which have 2 more of those, followed by lines 2049-2055 that have a similar issue, and finally lines 2722-2727 have another one. These are all academies outside a planet section, i.e. added straight to a star's section. It would help if you describe what you were trying to do with those extra academies (not the ones from the homeworlds) that you (or GF without your knowledge) added to each star. Anyway, the original file sorta works for me as I said (modulo the printed load errors). The game engine sees as errors all those planet bonuses (training academies) added directly to stars. Additionally, your file is also missing the required "templates 0" on the last line. Here's how to fix all those errors: http://pastebin.com/qBjui5pN (this is a GNU diff).

 

Reason for Karma (Optional)
Successfully updated karma reason!
June 17, 2014 10:45:24 AM from Stardock Forums Stardock Forums

Fixed the issues with the entities and the stars. templates 0 appears on my map file. It must have been lost in the copy to pastebin. My issue continues with the planet bonuses and the planets however. I do have all DLCs.

Reason for Karma (Optional)
Successfully updated karma reason!
June 17, 2014 10:57:30 AM from Sins of a Solar Empire Forums Sins of a Solar Empire Forums

Quoting casper289,

Fixed the issues with the entities and the stars. templates 0 appears on my map file. It must have been lost in the copy to pastebin. My issue continues with the planet bonuses and the planets however. I do have all DLCs.

I don't know what else to say... The 3 bonuses you added directly to each of the HWs work fine for me when I load your map even without the fixes I gave. I assume you have the most recent version of Sins (1.82.5006); that's what I used to test your map. Check if you can still get the FW DLC planets (e.g. Oceanic) to show up on any random maps. If not, there might be some DLC installation/activation problem on your computer...

As for adding bonuses to a given solar system (the extra academies), I don't know if it's even possible to do that. Maybe Goafan knows of an alternative way, but the game engine clearly doesn't grok it in the way you've done, i.e. adding the planet bonuses to stars doesn't do anything.

 

 

Reason for Karma (Optional)
Successfully updated karma reason!
June 17, 2014 11:02:05 AM from Stardock Forums Stardock Forums

Ok the star idea was a bit hazy to begin with i agree. The map has four Oceanic planets on it and they appear as intended, The bonuses in question have worked for this map if they randomly spawn. I have not been able to force any bonuses to work on any planets in this map. Yes i have the most recent version of the game. Ive uninstalled the DLCs and reinstalled them. EDIT> Reinstalling did not fix my issue.

 

Reason for Karma (Optional)
Successfully updated karma reason!
June 17, 2014 11:28:52 AM from Sins of a Solar Empire Forums Sins of a Solar Empire Forums

That's extremely odd. Have you used quick start or normal start? I've used quick start when I saw the bonuses on the HWs. I didn't even try normal start. Besides that, I ran out of debugging ideas... unless you have some mods enabled. Try disabling all if that's the case.

 

Reason for Karma (Optional)
Successfully updated karma reason!
June 17, 2014 11:39:26 AM from Stardock Forums Stardock Forums

Quoting RespawnedTitanL10,

That's extremely odd. Have you used quick start or normal start? I've used quick start when I saw the bonuses on the HWs. I didn't even try normal start. Besides that, I ran out of debugging ideas... unless you have some mods enabled. Try disabling all if that's the case.

 
Resolved. Thank you for your time.

 

Reason for Karma (Optional)
Successfully updated karma reason!
June 17, 2014 1:41:32 PM from Sins of a Solar Empire Forums Sins of a Solar Empire Forums

Yeah, to note, if you have to use the "explore planet" planet upgrade to reveal the bonuses (ie, normal start) and you have not set the random spawn chance of bonuses for the map to 0, you stand a chance of the bonuses being "overridden" by what ever the map randomly spawns in.  On any map of mine that I do where I "force" add planet bonuses, I always have to set the random spawn chance to 0 else some or all will not appear.

Reason for Karma (Optional)
Successfully updated karma reason!
Stardock Forums v1.0.0.0    #101114  walnut1   Server Load Time: 00:00:00.0000218   Page Render Time: